Rólunk
Franke csapágyak
Csomagológépek
Csomagszkenner
Orvosi alkalmazások
Körasztalok
Közvetlen hajtás
Lineáris rendszerek
Orvosi alkalmazások
Pozícionáló rendszerek
Letöltések
Történelem
Innováció
Franke GmbH
Kapcsolat
facebook oldalunk
youtube oldalunk

FRANKE Bearings Hungary KFT.

Innovációs könnyített csapágyak

Közvetlen hajtású csapágyak a Franke-tól

Energiahatékonyság: A kevesebb több
A Franke drótcsapágyak közvetlen hajtással vannak ellátva a legmagasabb energiahatékonyság elérése érdekében.
A motor közvetlen beépítése a csapágyba lehetővé teszi, hogy teljesen elhagyjuk a további alkatrészeket: a váltó és a teljes hajtáslánc. A mozgó tömeg ezáltal lényegesen csökken – a hatásfok tényezője jelentősen javul. Csökken a súrlódás és a minimalizálódik holtjáték.
A Franke drótcsapágyak alapelve a szabad anyagválasztás előnyét is biztosítja.
A könnyű anyagok használata, mint például az alumínium, a műanyag vagy a szén, jelentősen hozzájárul a súly csökkentéséhez. A motort kisebbre lehet építeni, ami akár 30 %-os energiatakarékosságot is jelenthet.


Dinamikusság: Gyors és pontos
A csapágyak speciális tervezésének köszönhetően, a közvetlen hajtás biztosítja a pontosságot és a dinamikusságot. A csapágyak a hajtóerő és az erőátvitel a további mechanikai részek nélkül garantálja a maximálisan pontos helyzetet, akár a legnagyobb sebességen is. Az alacsony tömegmozgás és az optimális elosztás minimalizálja a súrlódást és a rezgést.


Könnyed futás: Csendes futás még a legmagasabb sebességtartományban is
A Franke drótcsapágyak a közvetlen hajtással könnyedén és halkan járnak, akár a legmagasabb sebességnél is.


Helytakarékos tervezés: Maximális teljesítmény – helytakarékos kialakítás
A közvetlen hajtású csapágyak alkalmazását kifejezetten ajánljuk olyan helyekre, ahol a beépítési méret egy fontos kritérium. A teljes hajtás beillesztése a csapágyházba azt jelenti, hogy a hagyományos erőátvitel több összetevője elhagyható, úgymint a fogasszíjak, tengelyek, és a láncok.

A direkt hajtású csapágyak használatának előnyei:

Közvetlen hajtású csapágyak az orvosi alkalmazásban:
A Franke drótcsapágyak a világszerte ismert, és piacvezető CT – szkenner gyártóknál. Csendesek, könnyűek, rendkívül dinamikusak és megfelelnek a modern összetevők összes követelményével szemben az élvonalbeli orvostudományban. Az ügyfelek megkapják a könnyű csapágyak teljes szerelvényét, a motort és a vezérlést is egy kézből. A speciális Franke csapágyak a CT-szkennerekben, elérik akár a 300 1/perces sebességet is, miközben a zajszint kevesebb mint 60 dB (A). A nagy precizitás és a halk, rezgésmentes járás biztosítja a kiváló képeket a CT-szkennerekben.

Közvetlen beépítése a csapágyházba:
A Franke drótcsapágyak legmagasabb szintű konfigurációja elérhető mint komplett rendszer, amely tartalmazza a csapágyat, a hajtást és a vezérlést. A motor közvetlenül a házba van integrálva. A statikus csapágy része hordozza az állórészt, a mozgó rész pedig úgy működik, mint az elektromos vezérlés forgórésze. Nincs szükség további alkatrészekre a csapágy átmenetének mechanikus beállításhoz, ami növeli a rendszer hatékonyságát. Az alumíniumból készült csapágyház használata kompenzálja a motor súlyát. A közvetlen hajtású Franke csapágyak ennek következtében még sokkal könnyebbek, mint a konvencionális hajtás nélküli acél csapágyak. A kis tömegek mozgatása is gondoskodik arról, hogy a motort kisebbre lehessen tervezni és ezáltal nagyobb dinamikával és sebességgel működni. Ezek nagyon fontos előnyök azoknál a felhasználásoknál, mint például a körasztal, CT-szkennerek vagy az e-mobilitás.

Példa: Körasztal közvetlen hajtású csapágyakkal:

KKØ mm

315

max. rpm

260

Általános nyomaték Nm

40

Csúcsnyomaték Nm

145

Mérési rendszer

incremenális jeladó

Teljes súly kg

19,5

Scnittzeichnung-CMYK.jpg